07 август 2017

Малкото жабче и приятели

Ех, нещо май не си спазвам самообещанието за поне една публикация на месец 😓, но пък тази ще е по-голямшка 😈.
В последните броени часове на Картичкофурийското албумено предизвикателство 3 - "Детски албум", реших да се включа с последното ми и много любимо мое албумче за първата годинка на един господин. Темата е "Цар Жаба", който разбира се е бил малко жабче. Затова като една прекрасна декорация съм използвала сладурскитe хартии на IMG Vision - Little Frog. 
Албумът е изцяло изработен от мен - от скелета до декорациите. Форматът му е B5 (17.6 х 25.0 см), който е предпочитания от мен за правоъгълни албуми. Направен е с т.нар. гъвкав гръбнак - също го предпочитам, тъй като обща книговезка култура знам, че той е по-устойчивия при многократно разлистване спрямо твърдите гръбнаци. Има място за 73 до 85 снимки с размер 9 х 13 см. Самите конструкции за снимките, както и местата около снимките са едноцветни по две причини: първо, след като получих снимки на вече попълнен със бебешки снимки на един от супер-цветни-дизайнерско-хартиено-картонените ми албуми, се оказа че снимката на бебето не се откроява много от общата шарения; и второ - снимката на бебето закриваше голяма площ от шаренката ми хартия. След като изработих няколко скрапбук странички за мен, стигнах до извода, че самите снимки най-изпъкват на едноцветен фон и колкото по-тъмен, толкова по-добре.
Картинката на корицата е декупажна хартия, която ми беше любов от първи поглед и си я донесох от една командировка в Русия.


На първата корица поръчителите искаха да се изпишат пожелания и орисии. Също тук се намира и тагчето с данните на бебето, които не са попълнени, тъй като го искаха да е готов преди раждането на бебето.


Преди снимките за първия месец, вмъкнах и едно тагче за снимка от видеозона:


А след това месец по месец...


до първия рожден ден:

В албумите за първата годинка добавям и табличка "Дата-Ръст-Тегло":
Поръчителите ме предизвикаха да обединя албум за първа годинка с бебешки съкровищници. И така за задната корица се наместиха торбички за бебешки съкровища:


И последно, задната корица:

А ако все още имате търпение и/или желание може да погледнете и клипа на албума, където са показани по-подробно конструкциите, както и някои скрити джунджурийки:


Слънчев и усмихнат ден,

Няма коментари :

Публикуване на коментар