22 май 2017

В офиса: опаковане на книга

От известно време се каня да започна нещо като рубрика. Идеята ми дойде, понеже няколко пъти ми се наложи да правя картички и да опаковам подаръци в офиса и то с подръчни материали. Естествено крайният резултат не е най-красив и естетичен, както като се използват крафт материали, но определено е доста ефектен... и мисля, може да се отнесе към траш арта и рециклирането.

Първото нещо, което ми се наложи да направя е опаковка на книга. За тази цел се снабдих със стар вестник - до тук съвсем класическа опаковка. За по нататъшната украса, която реших да бъде далия, използвах отпадни напечатани листа, 1-2 неизползвани принтерни листа, няколко розови листчета за бележки (които така и неизползвах), бях картон, ножица и скоч - всичко това е налично във всеки офис. Всички листа са нарязани на квадрати с различна големина, след което се посукват на фунийка, както е направено с розовите и се залепят със скоч. От белия картон са изрязани няколко кръгчета.

След като всички квадратчета са направени на фунийки, се пристъпва към сглабянето на далията:


За тази цел фунийките се залепят към картоненото кръгче, както е показано на схемата:


Всеки следващ ред се реди шах-матно на долния, и така докато се запълни всичко. Ето я и готовата далия. Тъй като самата тя стана доста голяма, а и леко ме хванаха нервите, прецених че няма да правя цветя от останалите цветове фунийки.


А ето и готова опаковка:


Няма коментари :

Публикуване на коментар